Laatste Nieuws

PJ-lokaal binnekort in een hedendaags jasje!
Beste PJ-sympathisanten!
 
Het voorbije werkingsjaar 2016-2017 ligt nog maar enkele maanden achter ons, maar we zijn toch alweer volop bezig met de voorbereiding van werkingsjaar 2017-2018.
Geen kleine werken dit keer: Het PJ-lokaal tegenover de feestzaal wordt structureel gerenoveerd.
De bestaande toog werd uitgebroken, alle muren werden van een nieuw laagje plakwerk voorzien, er werd in verschillende kleuren geverfd en enkele hedendaagse multimedia-toepassingen werden voorzien.
De werken zijn nog altijd aan de gang: Momenteel wordt er vakkundig een nieuwe vloer gelegd, door enkele interne PJ-experts.

Graag geven we onderaan enkele sfeerbeelden mee van in het begin van de werken. Om het volledig afgewerkte resultaat te kunnen aanschouwen, zult u op de opendeurdag van het Jeugdcentrum moeten langskomen, op 30 september 2017!
 
Tot binnekort, 
 
PJZB
 

Welkom bij de PJZB

Beste Bezoeker, Beste PJ' er,

Met enige trots en voldoening presenteren we u onze website. 

Via deze website willen wij u graag eventjes laten kennis maken met onze Parochiale-Jeugdgroep of kortweg onze PJ. Wij hopen met de website u de nodige informatie te bieden die u zoekt, terwijl u ondertussen hier nogmaals kan nagenieten van de mooie foto's van onze belangrijkste activiteiten zoals onze kampen en mega fuiven.

Onder de rubriek programma vindt ook iedere groep hier de geplande activiteiten terug, wat zeker interessant is om in de eigen agenda een planning op te stellen.

Verder willen wij ook via onze site een beetje reclame maken voor onze feestzaal met de tot in de puntjes ingerichte keuken die er voor zorgen dat uw feesten op en top in orde zijn.

Verder wensen wij u veel lees- & kijkplezier !!

Steeds tot uw dienst !

De leiding

 


 

Historiek

De Pjzb werd in 1976 opgericht door kapelaan Jef Deferme, in de beginperiode mochten enkel misdienaars tot de selecte groep toetreden.

Stilaan groeide de parochiale jeugdgroep uit tot een heuse jeugdvereniging, die in de jaren tachtig aansloot bij de Chiro maar toch steeds een specifiek en eigen programma hield. Doorheen de geschiedenis waren er talloze leiders maar de groep kreeg steeds sturing van een hoofdleider.

De historiek van de PJZB stellen wij dan ook graag voor aan de hand van de periodes waarin de verschillende hoofdleiders samen met vele leiders de jeugdgroep uitbouwden tot wat zij vandaag geworden is.

1976-1977: Johnny Haekens

Johnny Haekens werd zowat de eerste hoofdleider, die samen met kapelaan het jongerengroepje wat structuur bijbracht.

1977-1985: Sylvain Tans

Nadien kwam Sylvain aan de beurt die heel wat energie en tijd stak in de jeugdgroep. Met veel enthousiasme en werkkracht zette hij zich samen met de leiders in om de eerste (tenten)kampen voor te bereiden en de wekelijkse activiteiten te plannen. Om geld in het kastje te brengen werd de bierdag ingevoerd.

1985-1989: Chris Vos

Na Sylvain nam Chris de fakkel over. Het was een moeilijk moment omdat een ganse generatie oud-leiders wegvielen en eigenlijk niet voorzien was in een opvolging. Maar onder impuls van zijn papa Meester Pierre en na wat aftasten en uitzoeken werd opnieuw een stevige leiderskern gevormd en begon alles weer vlot te lopen. Ook Chris deed wat van hem verwacht werd, hij verhuisde met de PJ naar de vroegere meisjesschool en samen met de andere jeugdverenigingen werd dit complex uitgebouwd tot het huidige Jeugdcentrum. Op kamp werd in die periode ook de voetbalcompetitie ingevoerd.

1989-2000: Mark Vos

Chris werd opgevolgd door zijn jongere broer Mark die nu kon beschikken over een stevige leiderskern en die het Jeugdcentrum verder uitbouwde tot een prachtig complex met een eigen feestzaal. En dit met veelal eigen financiële middelen die vergaard werden uit de talrijke jeugdfuiven. Zo ontstonden de jaarlijkse Easterparty en Open Air Party. Maar de jaarlijks kampen bleven de hoogtepunten van de jaarverwerking.

2000-2002: Mathieu Jongen

Mathieu was ook ten tijde van Mark al nauw betrokken bij de vele werken en activiteiten in het jeugdcentrum. Met zijn handigheid was hij een belangrijke schakel om met de toenmalige beperkte middelen toch de vele werken goed uit te voeren. Toen hij Mark opvolgde, zette hij het werk verder en liet een nieuwe keuken installeren. Meester Pierre stelde tijdens de viering van 25 jaar PJ zijn boek met kampverhalen voor, een waar erfstuk voor onze jeugdgroep.

2002-2007: Gert Vos

Natuurlijk kon het niet anders dat ook de jongste telg van de familie Vos het hoofdleiderschap zou opnemen. Gert kreeg te maken met de invloed van multimedia (playstation, internet, computers) waarvan gevreesd werd dat dit de leden steeds meer thuis zou houden. Door dit positief te benaderen en er naar goeddunken gebruik van te maken bleek dit net een versterking voor de activiteiten. Ook Gert investeerde verder in de uitbouw van het jeugdcentrum. De speelplaats werd heraangelegd, de feestzaal kreeg een nieuwe laag verf en nieuw interieur, er kwam een nieuwe verwarmingsketel, ongetwijfeld kosten ook deze werken ook de nodige energie aan de toenmalige leidingsploeg. De invloeden van de KLJ-meisjes zouden zich in die periode ook steeds meer doen gelden op kamp.

2007-2011: Philippe Reyners

Philippe begon aan zijn periode met de belofte aan de inmiddels betreurde meester Pierre om het werk van hem en zijn zoons en vrienden te vervolledigen. De oud-leiding werd nog eens samengebracht tijdens een oud-leidingsweekend om vooruit te blikken op de verdere toekomst van de PJ. Philippe streefde ernaar om een nauwere en positieve band te smeden met de KLJ-leiding, ook door tijdens het jaar meer activiteiten gezamenlijk te doen. Een goede samenwerking ontstond geleidelijk aan tussen de nieuwe verjongde leidingsploegen en de ledengroep. Dit leidde er uiteindelijk toe dat in 2010 het jeugdcentrum volledig afgewerkt kon worden: een nieuw dak, alle lokalen werden opgefrist en het gebouw werd voorgesteld aan de dorpsgemeenschap tijdens een opendeurdag met officiële opening die werd opgedragen aan onze bezieler Meester Pierre. In datzelfde jaar werd ook de Open Air Party uitgebouwd tot een 2-daags evenement, genaamd de Mergelfeesten. Na de viering van 35 jaar PJ in 2011 vond Philippe het mooi geweest en tijd om de fakkel door te geven aan een jongere, enthousiaste leidingsploeg die inmiddels de nodige ervaring had kunnen opdoen. Tijdens het kamp in Ruiselede werd ook afscheid genomen van de kookploeg die al sinds jaar en dag voor een heerlijk kampmenu zorgde.

2011-2014: Christophe Eycken

Christophe vatte zijn periode als hoofdleider aan met zijn beste vrienden en leeftijdsgenoten in zijn leidingsploeg waarmee hij als echte PJ-eral al 10 jaren wekelijks op de activiteiten aanwezig was. Christophe volbracht de moeilijke taak om de hechte vriendengroep die de ganse PJ vormt verder sturing te geven en te blijven evolueren volgens de noden van de hedendaagse maatschappij.
Onder het bewind van Christophe werd samen met de ganse leidingsploeg de feestzaal volledig vernieuwd. Dit resulteerde in een pareltje van een feestzaal, die warmte en gezelligheid uitstraalt van het moment dat je binnenkomt. Zo vormt het nu bij o.a. de bierdag een extra troef die een gezellig uitstraling geeft aan de PJZB. 

2014-heden: Yannick Jacobs

In 2014 nam Yannick met enthousiasme de fakkel over als nieuwe hoofdleider van de PJ. De relatief korte, maar rijke geschiedenis van de PJ, indachtig, doet Yannick er samen met de volledige leiding alles aan de goede werking van PJZB in ZZB verder te zetten, met succes.

Met uitschieters als de Bierdag en Easterparty, wordt er telkens meer en meer volk gelokt naar PJ-evenementen. Ook het ledenaantal blijft gestaag stijgen. Op de eerste plaats wil Yannick samen met zijn leidingsploeg blijven bieden waar de PJ altijd voor gestaan heeft: Vriendschap die op 12-jarige leeftijd start op zaterdagavond, en vervolgens een heel leven lang blijft gelden.

Het spreekt voor zich dat deze hoofdleiders steeds het gezicht waren en zullen zijn van een periode waarin de PJ zich in een bepaalde richting ontwikkelde. Toch spreekt het voor zich dat zij dit enkel konden met de hulp van goede leiders. Zonder de hulp van de leiders kan echter geen enkele jeugdvereniging uitgroeien tot een fatsoenlijke en werkende groep. En onze PJ heeft steeds degelijke leiders gehad en ook nu nog. Ieder op zijn manier bracht zijn deeltje bij in de organisatie en werking, steeds kwamen er nieuwe ideeën en werden acties ondernomen. Vandaar het succes en de groei van deze jeugdgroep.

 

 

Feestzaal Parochiaal Jeugdcentrum

We stellen onze feestzaal ook ter beschikking voor uw privéfeesten, communies, babyborrels, vergaderingen, … 

Voor reservaties of nood aan informatie kan u terecht bij onze zaalverantwoordelijke.
 
Ruben Tans
+32 486/46 76 81
Op Den Dries 69, Z-Z-Bolder
   
    

Zoeken

Wie is Online

We hebben 4 gasten en geen leden online

PJZB

Kerkstraat 33

3770 Riemst

Contact

Welcome to 888 bonus codes information.

Kies je voorkeurskleur

wit-blauw wit-groenwit-rood wit-oceaanblauwgrijs-blauw grijs-geelblauw-groen lichtgrijs-donkergrijs